facebook

 

De omgeving

 

De omgeving rondom Grolloo biedt vele mogelijkheden. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Je kunt natuurlijk ook van de rust en de natuur genieten. Wij geven u graag tips over de mogelijkheden die onze omgeving u biedt.

 

CR Hofsteenge GrollooCafé-Restaurant Hofsteenge

Hoofdstraat 11
9444 PA GROLLOO
T (0592) – 501226
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kortingsbon

Wanneer u bij ons reserveert, ontvangt u een kortingsbon voor het diner bij Restaurant Hofsteenge in Grolloo. U ontvangt dan 10% korting op het avondeten (exclusief consumpties) in dit gemoedelijke restaurant.


bluesmuseum Blues Museum Grolloo

C+B Museum houdt de blues van Cuby & the Blizzards levend!

C+B Museum, Voorstreek 4
9444 PE Grolloo


cafe restaurant gerrie


Café-Restaurant Gerrie

Hoofdstraat 15
9444 PA GROLLOO


hondsrug2Geopark

Hondsrugdrenthe.nl

Geoparkdehondsrug.nl

Dr Hondsrug is het enige UNESCO-Geopark in Nederland. Uniek!


joytime

Joytime vrijetijdsactiviteiten

Ben jij graag lekker bezig en hou je van uitdaging? Welkom bij JoytimeVrijetijdsactiviteiten! 

Oostereind 12
9444 XD Grolloo
Tel. 0592-501655


boomkroonpad

Boomkroonpad

Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je genieten op hoog niveau. Al wandelend door de toppen van de bomen ervaar je het bos vanuit een heel ander perspectief.


ieberenplasSpeelvijver Ieberenplas

De Ieberenplas in boswachterij Grolloo is een besloten zwemvijver, met een heerlijk zandstrand. Veilig voor de kleintjes en waterpret voor oudere kinderen. Bij de kiosk kun je op zomerse dagen terecht voor drinken en er is ruime picknickgelegenheid. Ook voor toiletten is gezorgd.


kamp westerborkHerinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een museum waar de geschiedenis van Kamp Westerbork wordt verteld. Het museum ligt aan de weg Oosthalen, zo'n drie kilometer van het voormalig kampterrein.


drents museumDrents Museum 

Het Drents Museum is gevestigd in Assen, op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis. De hoofdentree bevindt zich sinds 2011 in een voormalig koetshuis van het Drostenhuis, dat via een onderaardse gang met de andere gebouwen is verbonden.


ellertenbrammertOpenluchtmuseum "Ellert en Brammert

Zet de tijd voor een paar uur een eeuw terug! "Ik ben in een prachtig land" schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo. Het land waar hij op doelde was Drenthe. Die provincie ademt nog de sfeer van jaren en zelfs eeuwen her. Hier zijn hunebedden, prehistorische grafmonumenten, uitstekend bewaard gebleven en zij noden de toerist tot een fikse stap terug in de tijd. Deze stap terug in de tijd kan gezet worden in het openluchtmuseum "Ellert en Brammert" in Schoonoord. In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis behoren o.a. tot de collectie. In de oude boerenherberg is ook nu een hapje en een drankje verkrijgbaar. In de expositiegebouwen zijn diverse verzamelingen ondergebracht.

De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum. In het hol van de beide rovers wordt de legende gedeeltelijk driedimensionaal uitgebeeld. Een speeltuin en kinderboerderij maken het geheel compleet. In de kinderboerderij is een 16-delig kippenverblijf opgenomen, waarin Drentse hoenders zijn gehuisvest in verschillende kleurslagen, zoals die vroeger overal in Drenthe op de boerenerven voorkwamen.


Museumdorp OrvelteMuseumdorp Orvelte 

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct "in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt".


GevangenismuseumGevangenismuseum Veenhuizen

Het Nationaal Gevangenismuseum is gevestigd in een voormalig werkgesticht in Veenhuizen. Het museum informeert op interactieve wijze over de omgang met misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot vandaag de dag.


Rimbula River Wildlands Wildlands Adventure Zoo Emmen

Ga op wereldreis in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied.